Zsibvásár Gyorstalpaló 1

 2012.03.12. 10:42

Új sorozatunkkal vevőknek és eladóknak kívánunk segíteni. Hatékonyabb eladásban és biztonságosabb vásárlásban.

Egy aukció indításánál sok mindenre kell figyelni, hogy minél sikeresebbek legyünk az eladásban. A mai téma a cím.

Termék címe

A termék címe az aukció egyik legfontosabb tulajdonsága. A kategóriákat böngészve a kép mellett a címnek kell ösztönöznie a vásárlót a kattintásra. Emiatt nagyon fontos, hogy a cím jól írja le az eladni kívánt terméket. Ez eddig tiszta sor.
Sokan nem gondolnak arra, hogy a vásárlók jelentős része a keresésekből jön. Ezért a címbe minél több keresőszót kell elhelyezni, hogy segítsünk a vásárlóknak a termékünk megtalálásában.
Álljunk meg csak. Mi az a keresőszó? A keresőszavak azok a szavak amelyekre rákereshetünk egy adott terméket szeretnénk venni. Általában minden termékhez több variáció van. Minél több keresőszó szerepel a címben, annál több látogatót kapunk a keresésekből.
A Zsibvásáros kereső mellett ráadásul a Google is kiemelten kezeli a címet. A címben szereplő szóra keresve előbb leszünk a Google találati listában, mintha ugyanaz a szó csak a termékleírásban szerepelne.

A címnek tartalmaznia érdemes:

  • Termék megnevezése, a termékre vonatkozó keresőszavak
  • Márkája, tervező vagy készítő
  • Típusa, pontos típusszámmal ha van
  • Egyéb jellemzői: méret, szín, állapot, mennyiség, stb.
  • Ismételjük meg akár a kategóriában felsorolt megnevezéseket, méreteket is
  • Figyeljünk a helyesírásra. Elgépelt címmel sokkal kevesebb látogatót kapunk.




Példák:

  • “bébihordozó” helyett jobb “Maxi Cosi Cabrio bébihordozó” még jobb “Maxi Cosi Cabrio bébihordozó, autós gyerekülés 0-13 kg” (egy általános keresőszó helyett kettő)
  • A műszaki cikkeknél a gyártót és típus megjelölést mindig írjuk a címbe. Hasznos felsorolni az extra tartozékokat. Tüntessük fel az állapotot is, különösen akkor ha hibás termékről van szó. pl: “Gigabyte GA-8SIMLH alaplap, Celeron 2Ghz processzorral” (pontos terméknévre megjelenünk/elől leszünk a találatokban)
  • “CANNON EOS 300 N” helyett helyesen “CANON EOS 300 N analóg, filmes fényképezőgép” (helytelen megnevezés elrontja a kereséseket)




Adj el többet! Tölts fel többet! Nézd át a meglévőket!

Ne maradj le semmiről. Csatalkozz hozzánk a Facebook-on.


Címkék: forgalom aukció látogatók

A bejegyzés trackback címe:

https://zsibvasar.blog.hu/api/trackback/id/tr274311397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manka221 2013.01.10. 20:20:50

Sziasztok !

Ki tud segíteni abban,hogy hogy lehet kommunikálni itt a zsibvásáron illetékessel,aki tudna segíteni,mégpedig abban: rossz helyre utaltam pénzt amit a termékeim kiemeléseire szerettem volna költeni,mert az egyenlegem 0-t mutat.
Várom az ötleteket,köszi előre is : Manka221

zsibvasar · http://www.zsibvasar.hu 2013.01.13. 16:22:34

@manka221: A lap alján a Kapcsolat menüben tudod leírni a problémád. De lehet hogy közben meg is oldódott. Ugyanis kell néhány nap s hitelesítéshez.

manka221 2013.01.15. 06:20:21

@zsibvasar: Köszi a választ,de még mindig nem látható az átutalt összeg az egyenlegemen,pedig 1 hete történt meg az utalás.
Lehet,hogy velem van a hiba,de nem találok a Kapcsolta menüben olyan lehetőséget,ahol üzenni tudnék.
Köszi : Manka221

zsibvasar · http://www.zsibvasar.hu 2013.01.16. 17:40:38

@manka221: Úgy látom már nem 0 a számlád. Közben megoldódhatott. A kérdésedre a válasz, hogy bizonyos problématípusoknál fel lehet venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. A hitelesítésnél tényleg nem, de például a technikai jellegű problémáknál igen.
süti beállítások módosítása