Újdonságok - Keresés

 2009.06.12. 18:23

Már régen írtunk bejegyzést, ezért itt az ideje.

A következő téma már nem annyira új, néhány hete már találkozhatott vele az aki rendszeresen használja az oldalt. Azért csak olvasson mindenki tovább, hátha neki is lesz itt valami újdonság.

Kereső funkciók

A keresés az egyik legfontosabb dolog egy aukciós oldalnál. De elmondhatjuk minden olyan oldalnál fontos, ahol sok termék található. Éppen ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk rá. Össze is foglalnám mit is tud a keresőnk.

  • Tud rövid szavakra keresni. Ez meglepően hangzik, de sok más oldalon a kereső az indexelés miatt kihagyja a 2 vagy még a 3 betűs szavakat is. Így azokra nem is lehet keresni. Pl.: 42
  • Szótöredékre csak kérésre keres. Egyik kedvenc íróm Lem. Lem-re keresve csak azok a termékek jönnek be a Zsibvásáron, amikben a Lem szó szerepel (ezek a könyvek). Nem hozza be hogy: lemez, történelem, szerelem... és még sorolhatnám. Sok más oldalon a rengeteg lemez között teljesen elvesznek az általam keresett könyvek. Ha mégis szótöredékre akarok keresni, akkor megmondhatom neki a szokásos módon. A szóeleji egyezéshez ezt írom be: lem* na erre meg fogom kapni a lemezt.
  • Több szóra is tud keresni és akkor megmondható, hogy minden szó szerepeljen a kifejezésben pl: Canon nyomtató (ez az alapértelmezett) ilyenkor csak olyan találatokat kapunk ahol Canon is és nyomtató is szerepel. Olyan lehetőség is van hogy elég ha az egyik szó szerepel benne. Ilyenkor kapunk fényképezőgépeket is a Canon-tól vagy nyomtatót a HP-től is.
  • Lehet keresni a részletes keresőben minimális és maximális ár alapján is.
  • Kereshetünk még további szempontok szerint. Például az aukció tipusa szerint is, vagy hogy adtak-e meg minimál árat vagy 1 forintról indult-e az aukció. Ez alapján tehát könnyen kilistázhatjuk az összes olyan aukciót ami 1 ft-ról indul és nincs minimál ár. Érdemes megnézni van köztük néhány nagyon jó ajánlat. :)

És akkor jöjjön az amiért ez a bejegyzés íródott.

Új kereső funkciók

  • A keresés eredménye kategóriákba rendezve látható. Tehát ha rákeresek arra hogy cipő. Akkor a kategóriákba lépkedve a baba cipők között is mazsolázhatok, vagy esetleg beválthatok a Ruházat  >> Női  >> Lábbeli kategóriába is. Ezt a funkciót sokan kérték. Először az eladók termékeire vezettük be és most itt van a keresésnél is.
  • A találati listában az oszlopok rendezhetőek (oszlopok nevére kattintva). Tehát az előző példánál maradva könnyen kiszűrhetjük a legolcsóbb cipőket. Ezt kombinálva megkapjuk a legolcsóbb cipőket minimálár nélkül.
  • A találati listánál a kategóriák alatt megjelenik egy kereső doboz. Így nem kell többé megnyomni a keresés módosítása linket, hogy a keresésen finomítsunk. Könnyedén be tudjuk kapcsolni például a minimál ár nélküli keresést. Ugyanitt átírhatjuk a keresendő szót is. Ha például már bent vagyunk egy alkategóriában, kicserélhetjük a keresés kulcsszavát és akkor csak ebből az alkategóriából fogunk eredményeket kapni. Példa: Ruházat  >> Női  >> Lábbeli itt az előző példában szereplő cipőt kicserlétük egy mozdulattal csizmára.

Remélem mindenki talált számára újdonságot. Használjátok a keresőt bátran.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://zsibvasar.blog.hu/api/trackback/id/tr351181454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

detteeanyu 2009.08.07. 11:05:45

Először is köszönjük a sok-sok fejlesztést!
A kereséssel kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy bizonyos karakterekre nem tud keresni a rendszer (pl. ha a H&M márkájú rugikat szeretném kilistázni). Illetve pl. női ruházat feltöltésénél "gondban vagyok", mert méretnél van pl. "34-36"-os kategória, és külön "S"-s, ami fedi egymást. Vevőként nem biztos, hogy mindkettőt végiglapoznám, így csökken a megtalálás lehetősége.
Valamint a Zsib-en megjelenő termékeket pl. a Google sem hozza ki.
Köszönöm.
Üdv,

Dettee

zsibvasar · http://www.zsibvasar.hu 2009.08.11. 23:02:12

@detteeanyu: Az & jeles szavakkal tényleg baj van, mert ezt a rendszer nem értelmezi karakterként, ez egy ismert hiba.
A méretezésnél bizonyos ruháknál a számos, bizonyos ruháknál a betűs méret van megadva. Azután vannak olyan ruhák ahol mindkettő. Tökéletes megoldás a mostani kategóriás rendszerrel nincs.
A Google indexeléssel nem értek egyet. Kell egy kis idő hozzá, de elég jól megjelennek a termékek.

bastet 2009.10.24. 06:37:52

A Zsibvásár egy szuper hely!
Napról-napra fejlődik, és ezt nagy örömmel tapasztalom.
Mindenkenek sok sikeres eladást és vásárlást kivánok!
Sziasztok,
bastet
süti beállítások módosítása